10 tips

 

PAARD VERKOPEN?  LEES HIER 10 TiPS VOOR DE PERFECTE ADVERTENTIE EN DE VOORBEREIDING


1. Zorg voor een goede video.

Niets spreekt meer dan een mooie video. Leg goed vast, vanuit verschillende hoeken, hoe jouw paard beweegt.
Doe basis oefeningen, of leg jouw prestaties vast tijdens een concours. Probeer dicht in de buurt van je paard te staan/blijven als je aan het filmen bent.

2. Combineer jouw video's met een mooie fotoshoot.
Maak goede close-ups foto's. Fotografeer het liefst in een mooie natuurlijke omgeving. Is het een mooie zonnige dag? Fotografeer dan voor 12:00 en/of na 16:00.  Zorg er voor dat je niet tegen de zon in te fotografeert. Doe eventueel een beroep op een amateurfotograaf, deze rekenen meestal niet veel en hebben de beste fotoapparatuur. Gebruik je een smartphone? Installeer dan een foto-app waarmee je sluitertijden enz. goed kan instellen, dit is voornamelijk nodig bij foto's waarop het paard snel in beweging is.


3. Laat je paard er tip top uitzien.

Presenteer je paard op een zilveren schaal.
Een zojuist gewassen, gekapt of beslagen en getoiletteerd paard is namelijk aantrekkelijk om te zien.


4. Maak een duidelijke, eerlijke en pakkende advertentie.

Houd jouw advertentie duidelijk en kort. Omschrijf het karakter van je paard. Geef goed aan of het voor een beginnende ruiter geschikt is, of alleen voor de ervaren ruiter. Geef het niveau van het paard aan en beschrijf de eventuele behaalde prijzen. Vanzelfsprekend ook de Leeftijd, stokmaat en stamboek.


5. Maak het papierwerk in orde.

Zorg dat je van tevoren al het papier werk in orde is en je alles bij de hand hebt.
Het paspoort, het document van de afstamming, keuringsdocumenten, vaccinatiegegevens en eventuele r√∂ntgenologische keuringsdocumenten.


6. De prijs.

Prijs je paard in ieder geval niet te hoog. Hiermee voorkom je dat het paard veel te lang te koop staat en daardoor minder aantrekkelijk lijkt voor eventuele kopers.
Communiceer goed en duidelijk naar de eventuele koper wat de vraagprijs is. 


7. Communiceer goed de feiten van gezondheid, karakter en toestand van je paard.

Wees duidelijk over de gezondheid, conditie en de geschiedenis van je paard.
Omschrijf zo uitgebreid mogelijk het karakter van je paard, zodat een eventuele koper niet voor verrassingen komt te staan.


8. Zorg dat je goed bereikbaar bent en snel reageert.

Wanneer je telefonsisch moelijk te bereiken bent, meld dan in de advertentie dat er bij voorkeur via SMS, Whats-app of mail gecontacteerd moet worden.
Zorg dat je een voice-mail inspreekt waaruit duidelijk blijkt wanneer je terugbelt. Heb je een oproep gemist, bel dan meteen terug.


9. Plan of zorg voor rijdmogelijkheden.

Heb je niet direct de mogelijkheid om op kijkdagen in rijdmogelijkheden te voorzien, plan dan 1 of meerdere dagen in op een locatie. Verzamel de telefoonnummers, info en beschikbaarheid en plan dan de locatie in waar de kijkers naartoe kunnen komen.


10. Zorg voor een contract.

Wanneer het zover is en de koop is gesloten, stel dan een contract op voor de koper. Vermeld hier duidelijk de voorwaarden in. Op verschillende sites kan je een voorbeeldcontract vinden.  Voorbeeldcontract KNHS - https://www.knhs.nl/verzorging/je-eigen-paard-kopen/het-aankoopproces/opstellen-koopcontract/