Robbert Ehrens

Interview:
Robbert Ehrens wil doorgroeien


In de Grote Prijs van Odense was daar opeens Robbert Ehrens. De zoon van bondscoach Rob Ehrens verraste vriend en vijand door plotseling een derde plaats in de internationale Grote Prijs binnen te slepen. Het is zijn eerste grote succes bij de senioren, de springruiter hield zich voor die tijd vooral bezig met het opbouwen van zijn bedrijf. Ehrens zit vol ambitie en heeft naast zijn eigen sportieve carrière ook grootse plannen voor zijn onderneming.

De springruiter kijkt zelf positief terug op zijn debuut. “Eigenlijk viel het heel erg mee. Hisa, het paard dat ik bij me had, is nog vrij groen. Het was al een meevaller dat we bij de landenwedstrijd al ons steentje konden bijdragen aan het team dat als tweede eindigde. Het parcours stond hoger en breder dan ik had verwacht, daar keek ik wel een beetje tegenop. Eenmaal bezig was het goed te doen. We waren er ook wel klaar voor. De derde plaats in de individuele ronde was uiteindelijk de kers op de taart. 

HISA
Ehrens kwam in actie met de negenjarige Hisa. De Indoctro-merrie komt als zesjarige bij Robbert op stal en loopt op dat moment op 1.20-niveau. “We zijn hier samen naar toegegroeid. In het begin dachten we wel dat het een goed paard zou zijn, maar dat ze zo zou uitgroeien hadden we ook niet durven dromen.” Leeftijdsgenoten gingen de zoon van de gouden bondscoach al veel eerder voor in de internationale springsport.

Hoe komt het dat Robbert nu pas op het hoogste niveau in actie komt? “Ik heb voor mijn ondernemerschap vijf jaar lang in loondienst gewerkt. Toen heb ik een paar keer tegen het niveau aangezeten, maar de paarden werden verkocht voordat het zo ver kwam.

 

Met het starten van mijn onderneming moest ik ook weer onderaan beginnen. Dan duurt het wel even voordat je zelf een paard hebt gemaakt om op dit niveau te komen. Het succes smaakt naar meer. Ik wil doorgroeien op dit niveau!”

 


Fit houden

Robbert wil zijn merrie graag fit houden voor de toekomst.  Tijdens de reis naar Denemarken gebruikte hij daarom een compressiepak van Hidez. “De reis naar Denemarken duurt toch zo’n tien uur en de paarden kunnen daar wat vermoeid van worden. Voor de gelegenheid hadden we een compressiepak gebruikt. Dat zorgt voor een betere doorbloeding. Zo komen de paarden ook na transport weer fris en fruitig voor de dag. Tussen de wedstrijden heeft Hisa het compressiepak weer aangehad. Het resultaat spreekt voor zich denk ik. Ze voelde in ieder geval superfit aan. Dat gaan we in de toekomst zeker weer eens doen.” 

Ondernemer
“Het grootste gedeelte van mijn werk is natuurlijk het africhten van paarden. Nu we eenmaal hieraan geproefd hebben is het wel de bedoeling dat we dit steeds meer gaan doen”, legt Robbert uit. De Limburger runt een stal waar zowel paard als ruiter kunnen worden getraind tot het hoogste niveau. Daar hoort ook een wedstrijdelement en een stukje handel bij. “Mijn bedrijf is best breed georiënteerd. Op het moment huur ik nog stallen in Sevenum, maar we hebben grond gekocht in Weert. Daar willen we gaan bouwen.”

Met ‘we’ bedoelt Robbert zijn vader over wiens rol in het geheel hij duidelijk is. “Eigenlijk is hij er altijd bij geweest. Al was hij de laatste jaren druk als bondscoach en focuste ik op het opbouwen van de stal. Mijn vader is ook mijn trainer. Het voelde in Odense goed dat hij er bij was. Ik heb weleens ergens anders getraind, maar de grote lijn kwam altijd van mijn vader.”

Toekomst
Voor de toekomst heeft Ehrens een zevenjarige hengst staan van Chacco Blue. “Een zeer goed aankomend talent. Dat lijkt echt heel goed. Hij heeft nog wat tijd nodig om erin te groeien. Verder staan er nog wat zesjarige paarden. Zij kunnen het werk zeker aan, maar hebben nog wat tijd nodig voor zij mee kunnen op het hoogste niveau. We gaan ervoor!”, sluit Ehrens af.

 

 


https://www.hidez.nl/hidez-suits/