Zolar

Gegevens

2003
B
Ruin
Andere kleur
Recreatiepony
Verschillend
1.000 - 1.500
Sectie D pony (1,37m tot 1,48m)
Nederland
Bomproof
NA
NA

Meer informatie

Zolar

Met veel pijn in ons hart hebben wij besloten om voor Zolar een nieuw huisje te gaan zoeken. Dit ivm ouderdom van de eigenaar (83 jaar) en tijdgebrek van mij (studie). 

Zolar is geboren 23-05-2003 en ongeveer 1.48 groot. Zijn vader is Holmar I-66, ster keur preferent. Zolar is al zijn hele leven bij ons. Als jaarlinger kochten wij hem van de fokker. Toen Zolar 4 jaar was, hebben wij hem zelf beleerd voor de koets. In de jaren die volgden heeft hij verschillende rijtuigenstoeten (succesvol) meegelopen. Voor de kar was hij braaf, maar wel oplettend en voorwaarts. In 2007 heb ik Zolar zelf zadelmak gemaakt. Dit verliep allemaal zonder problemen, hij was braaf, maar wel erg voorwaarts en oplettend. Springen is hij dol op, zowel los als onder de man. Hij werd 3 tot 4 keer per week door mij gereden, maar hij kon ook gerust 2 weken stilstaan; het was altijd opstappen en wegrijden. Met galopperen heeft hij altijd wat moeite gehad, maar met de juiste oefening was dit sterk te verbeteren. 

Zolar heeft echter wel een beperking. In 2013 is hij door maanblindheid zijn zicht aan zijn linkeroog verloren. Het oog hebben we wel kunnen behouden, maar hij ziet hier niks meer door. Na 2013 heb ik Zolar nog 2,5 jaar zonder problemen gereden. Sinds begin 2016 staat hij stil, dit door tijdgebrek (examens, vervolgopleiding). 

Op dit moment komt Zolar wel nog dagelijks in de hand; er wordt met hem gewandeld, geknuffeld en hij kent een aantal vrijheidsdressuurkunstjes. Dit vind hij geweldig, vooral door zijn leergierigheid. Rijden en longeren heb ik al anderhalf jaar niet gedaan. Hij zal het niet verleert zijn, maar hij heeft wel iemand nodig die heel consequent met hem omgaat. Werken vind hij leuk, maar het blijft een eigenwijs ventje. 

Bij de hoefsmid, tandarts en dierenarts is hij altijd braaf; hij zal nooit uithalen uit gemenigheid. Hij heeft bij ons nog nooit koliek of andere kwaaltjes (m.u.v maanblindheid) gehad. Ook in de wei blijft hij vriendelijk, Zolar is onwijs dol op aandacht! 

Een 5 sterren huisje is het aller belangrijkst, handelaren hoeven niet te reageren! Prijs nader overeen te komen. 

Alle foto's waar hij bereden wordt / voor de koets loopt zijn van minimaal 2 jaar geleden. Met de juiste rust en training is er wellicht mogelijkheid dat hij weer bereden kan worden. 

Voor meer informatie, kunt u altijd contact opnemen via PB of telefonisch; 0646655145

Stamboom

Vader
Holmar I66
Moeder
Pauline
Vader van vader

Moeder van vader

Vader van vader van vader

Moeder van vader van vader

Vader van moeder van vader

Moeder van moeder van vader

Vader van moeder

Moeder van moeder

Vader van vader van moeder

Moeder van vader van moeder

Vader van moeder van moeder

Moeder van moeder van moeder

Contactgegevens & locatie

Laat alle advertenties zien
Contactgegevens adverteerder
Bedrijfsnaam:
Naam: Sanne Eerens
Plaats: Echt (Limburg)
Land: Nederland
Telefoon: